«Jugend debattiert» - "МОЛОДЬ ДЕБАТУЄ"

Дебатна методика «Jugend debattiert», що останні 10 років успішно розвивається в Німеччині на загальнодержавному рівні, вперше стала доступною в українських школах українською мовою: пілотний етап реалізується на базі 8-ми шкіл Дніпровської, Запорізької, Миколаївської, Харківської областей.
Часто в Україні під час навчання в школі молодь майже не залучена до трансформаційних процесів, які відбуваються в країні. Саме тому мета ініціативи «Молодь дебатує» – активніше залучити шкільну молодь до розбудови громадянського суспільства, адже це люди, чиї рішення і дії вже завтра визначатимуть, якою буде наша держава.

Для знайомстві з німецько-українським проектом «Молодь дебатує», методикою проведення дебатів Лапа Віра Миколаївна, Бризгунова Оксана Вікторівна та представники учнівського колективу – Шиманович Ганна та Куриленко Дмитро 9 листопада 2016 року відвідали змагання серед шкільних команд навчальних закладів: Мелітопольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23 Мелітопольської міської ради та Комунальний заклад "Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів "Січовий колегіум" Запорізької обласної ради.

Яскраві виступи представників команд мотивують до участі в проекті «Молодь дебатує», на що ми щиро сподіваємося.

 Бажаємо учасникам, які пройшли до наступного етапу, успіхів та ще більш на високому рівні опанувати комунікативні навички та оволодіти прийомами критичного мислення, навчитися не тільки грамотно відстоювати власні погляди, але й поважати позицію співрозмовника, дискутуючи на суспільно важливі теми.

Коментарі